50.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Avrupa Bölge Finallerinde İki Birincilik Kazandık

02.03.2019 286

50.Tubitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Avrupa Bölge Finalleri Yarışmasında biri Fizik diğeri Biyoloji alanında iki projemiz birinci gelmiştir. Fizik alanında "DUŞTA D3 ,Previtamin D3 Sentezleyen UV Lamba Sistemli Duşakabin"adlı projesiyle öğrencimiz Arda İNANÇ birinci olmuştur. Biyoloji alanında da "AKTIF KARBONLA SIYAH YENIDEN MODA(!) ,Aktif Karbon Kullanımının S.cerevisiae Hücre Bölünmesi Üzerine ve L.terrestris Öğrenme Hızı Üzerine Etkisi" adlı projeyle öğrencilerimizden Dilara AYDEMİR ve Faruk ÖZTÜRK birinci gelmiştir.
Birinci gelen öğrencilerimiz Proje Danışman Öğretmenleri Yonca BOZKURT ile birlikte 8-12 Nisan tarihleri arasında Ankara´da yapılacak olan Türkiye Finallerine katılacaklardır. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

02-03-201902-03-201902-03-2019