Erasmus+ Haftamız Başarılı Bir Şekilde Sona Erdi!

Erasmus+ Haftamız Başarılı Bir Şekilde Sona Erdi

AB/Erasmus+/Okulda Rehberlik Hizmetleri isimli projemizin ilk uluslararası toplantısı başarılı bir şekilde tamamlandı. 7 gün süren etkinliğe 3 ülkeden (Bulgaristan, Romanya ve Polonya) 21 öğrenci ve 9 öğretmen katıldı. Misafir 21 öğrencimizin 14’ü öğrencilerimizin evlerinde kaldılar. Öğrencilerimiz farklı tecrübeler edindi. Yeni arkadaşlıklar kurdu.

İstanbul toplantımızın ana başlığı “Kariyer Planlama” idi. Bu başlığa uygun olarak yerli ve yabancı öğrencilerimize eğitimler verdik. Çeşitli iş yerleri ve üniversite ziyaretleri yaptık. Konuk ağırladık. Öğrenci ve öğretmenlerimizin proje boyunca takım çalışması, dil becerisi, bilgisayar becerileri, organizasyon, uluslararası organizasyon gibi konularda kendilerini daha da yetkinleştirdiklerini gözlemledik.

Proje çalışmalarında kaliteyi ön planda tutmaya çalıştık. Örneğin gelişigüzel bir şirket ziyareti yapmak yerine öğrencilerimize toplantı öncesi uyguladığımız mesleki ilgi envanterlerini de göz önünde bulundurarak onları gruplara ayırıp her grubu ilgi alanlarına en yakın şirketlere götürmeye çalıştık. Aynı gün 3 farklı öğrenci grubu ile 3 farklı şirketi ziyaret etmiş olduk.

Sağlıkla ilgili mesleklere ilgi duyan öğrencilerle hastane ziyareti yaptık. Üretim faaliyetlerine ilgi duyan öğrenciler ile ayakkabı fabrikası ziyaret ettik. Test merkezinde ayakkabıların nasıl test edildiğini gördük. Yine yönetim, satış ve pazarlama ve uluslararası şirketlere ilgi duyan öğrenciler ile uluslararası bir otomobil firmasının Türkiye genel merkezini ziyaret ettik.

Başta okul müdürümüz Necati YENER olmak üzere bize her aşamada destek olan okul idaresine, projenin tüm detayları ile ilgilenen okulumuz öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz. Bize yardımcı olmak için gönüllü olan ve çalıştıkları ve sahip oldukları iş yerlerini bizim için bir eğitim ve öğrenme ortamı haline getiren tüm velilerimize de minnettarız.

25-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-201825-12-2018

Yayın: 25.12.2018 - Güncelleme: 25.12.2018 16:03 - Görüntülenme: 256