F.S.M. Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih ANDI ile Söyleşi

Bugün okulumuzda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi, YÖK Etik Kurulu Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyesi Sayın Prof. Dr. M. Fatih ANDI´yı ağırladık. "İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif" konulu konuşmasında hocamız, Âkif´in şairlik kimliğinin yanı sıra onun sözünün eri, iyi aile babası, gazeteci, din adamı, sporcu, üniversite hocası, milli mücadele kahramanı, milletvekili, iyi bir arkadaş-dost, paraya ömrü boyunca değer vermeyen biri olması gibi kişiliğinin çok yönlü olması üzerinde durarak onun sadece "İstiklal Marşı Şairi" olması yönünün bilinçli şekilde vurgulanarak, onu dar bir alana hapsetme düşüncesiyle bu sayılan yönlerinin unutturulmaya çalışıldığı üzerinde durdu. Programnın ikinci bölümünde ise "İstiklal Marşı"nda yer alan ve her biri ayrı ayrı bir toplumsal değer olma özelliği taşıyan "kavram"lar üzerinde duruldu. Bu bölümde ayrıca "İstiklal Marşı"mızın diğer dünya ülkelerinin pek azında rastlanan ulusal marş olmanın yanında çok iyi bir şiir olması özelliği diğer ülke marşlarından yapılan alıntılar üzerinden karşılaştırılarak gösterildi. Son bölümde Sayın Andı, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Akabinde ise okul müdürümüz Sayın Necati YENER´in bu güne dair bir hatıra olması temennisiyle plaket sunması ile programımız nihayete erdi.

22-03-201722-03-201722-03-201722-03-201722-03-201722-03-2017

Yayın: 22.03.2017 - Güncelleme: 22.03.2017 23:00 - Görüntülenme: 238