Hayat Dostlarımızla Güzel

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında "Hayat Dostlarımızla Güzel" isimli proje çalışması gerçekleştireceğiz. Projede yer alacak öğrencilerimiz ile aşağıda belirtilen etkinlikleri gerçekleştireceğiz.

Kısaca Projemiz:

Hayvanların ve doğal hayat alanlarının korunması, sokak hayvanlarının hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmelerinin sağlanması, hayvanlara kötü muamele edilmesinin önlenmesine yönelik toplumsal duyarlılığı arttırmayı hedefleyen ve gençlerin bu alanda farkındalık sahibi bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayarak bu kötü gidişata gençler olarak dur demek için bir takım seminer çalıştay sergi ve eylem planlarımız olacaktır.

Bu bağlamda

dünyanın sadece insanlara ait olmadığı, en az insanlar kadar yaşayan diğer canlıların da hayat haklarının kutsal olduğu bilincinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Hayvanların insanlar için dost canlılar oldukları bilinci ile doğal hayat alanlarının korunması ve arttırılmasını sağlayan projeleri hayata geçireceğiz.

Bu sebeplerden ötürü gençlerimize de büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir.

Projemizde gençlerle beraber ilimizde bulunan karar alıcı mercileride sürece dahil ederek paydaşlarla beraber çalıştay düzenleyeceğiz bu çalıştay bize sorunların çözümlerini üretmede yardımcı olup şehrin insanlarına yönelik eylem planları çıkarmamıza yardımcı olacak.

Projemizde gençlerle beraber bu sorunlara yönelik bilgilendirici seminerler düzenleyeceğiz.

Şehrin içindeki hayvan dostlarımızın sorunlarını resimleyerek sergi alanı oluşturup farkındalık oluşturacağız. Şehrin dinamiklerinin hareketi geçmesi anlamında medya gücü kullanılacak.

Proje süresinde her hafta bir gün şehir meydanında hayvan hakları eylemi yapılacak ve bildiri yayınlanacaktır.

Bu bildiriler kamu düzenine aykırı olmayacak şekilde düzenlenecektir. Amaç toplumda çevre bilincini yaymak olacaktır.

Son olarak hayvan barınağı ziyareti gönüllülerle yapılacak olup projemiz sonlandırılacaktır.

Projemizdeki gençleri bakanlığımızın gönüllü faaliyetlerini katmak için bakanlığın portalına kayıt yapacağız.

Gençlerimizin sağlıklı bir beden ve sağlıklı bir zihinsel yapıya sahip olmaları için onları doğayla iç içe bir trekking etkinliği yapacağız. Trekking etkinliğimiz yine gençlerle birlikte doğa ile baş başa zaman geçirilmesi gençlerin kendilerini huzurlu hissetmesini sağlayacaktır. Bu bağlamda gençleri spora ve doğaya teşvik ederek güçlü birer birey olmalarını isteyeceğiz.

Projemizin faaliyetlerini bu şekilde sıralarken görünürlüğü açısından da çeşitli çalışmalarımız olacaktır. Proje dahilinde sosyal medya hesaplarının açılması, aktif olarak kullanılması ve sonrasında aktif olarak kullanılmasına devam edilmesi proje dahilindeki gönüllü gençlerle devam ettirilecektir.

Proje öncesi ve sırasında yapılacak faaliyetlerin duyuruları sosyal medya ve afiş çalışmaları ile devam edilecek.

Projeye çeşitli yetkinliklerde 40 öğrenci alımı yapılacaktır. Mülakatlar 05.03.2020 saat 15.30'da yapılacaktır.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ!

10.03.2020 Salı                            Açılış Programı

13.03.2020 Cuma                         Fotoğraf Yarışması Duyurusu

20.03.2020 Cuma                         Seminer-1 Programı

16.04.2020 Perşembe                   Barınak Gezisi