Kariyerimi Planlıyorum Projesi

Proje İsmi: Kariyerimi Planlıyorum

Proje Süresi: 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı

Projenin Hedefleri: Öğrencilerin kendilerini tanıyabilmeleri, bunun doğrultusunda üniversite, bölüm, iş ve meslek seçimlerini kolayca yapabilmeleri. Kariyerlerini bir bütün olarak planlayabilmeleri ve bu sayede gelecek kaygılarının azaltılması.

Hedef Kitle: Hazırlık-9-10-11 ve 12. sınıf öğrencileri.

Projenin Orijinal ve Yenilikçi Yönleri: Lise öğrencilerine, okul ortamında kariyer danışmanlığı hizmeti sunulması. Proje çalışmalarının birleştirilerek yayımlanacak olması. Okulda kariyerle ilgili tüm çalışmaların desteklenmesi ve görünür hale getirilmesi.

Temel Etkinlikler: Meslek seçimi ile ilgili eğitimler, mesleki eğilim testleri hakkında bilgilendirmeler, üniversite ziyaretleri, kısa süreli stajlar, röportajlar, seminerler, kariyer günü, yarışmalar ve proje sonuç dokümanı oluşturulması.

Projenin Sürdürülebilirliği: Gerekli planlamalar yapıldığı sürece bütün liseler tarafından uygulanabilir. Rehberlik servisleri ve kariyer planlama kulüpleri yardımı veya aracılığıyla devamı sağlanabilir.

Yayın: 06.03.2018 - Güncelleme: 06.03.2018 21:36 - Görüntülenme: 204