Edebiyat Söyleşileri Programı Kapsamında Bahtiyar Aslan´ı Konuk Ettik

Edebiyat Söyleşileri programı kapsamında İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi ve aynı zamanda Türk Edebiyatı dergisi genel yayın yönetmeni olan Bahtiyar Aslan´ı ağırladık.
Programın ilk bölümünde; Bahtiyar Aslan, kendi dergicilik serüveninden hareketle okulumuzda dergi faaliyetleri ile meşgul olan öğrencilere tecrübelerini aktardı. Soru cevap şeklinde geçen programın ikinci bölümünde ise öğrencilerin soruları bağlamında Aslan, günümüzde edebiyat dergilerinin niteliksel özelliklerini belirleyen hususlardan; şiirin ve şairliğin belli bir yaş ve dönemden sonra insanın bırakamayacağı bir uğraşa dönüştüğünden; kendisinin şiir ve hikâye yazım sürecinden; baskıları yüzleri bulup satış rakamları yüzbinlerle ifade edilen popüler kitapların okuyucuya bir katkısının olmadığından bahsederek bu tür yayınlardan uzak durulması gerektigini salık verdi.
Programın sonunda günün bir hatırası olması düşüncesiyle okul müdürümüz Necati Yener, konuğumuz Bahtiyar Aslan´a plaket ve hediye takdim etti.

Yayın: 15.12.2016 - Güncelleme: 23.03.2017 01:42 - Görüntülenme: 455