Eyl

2017-2018 Eğitim öğretim yılında büyük emekler vererek başvurusunu yaptığımız Okulda Rehberlik Hizmetleri isimli AB projemizin resmî sonuçları açıklanmıştır. Projemiz 86 puan ile başarılı bulunmuştur.

Eyl

Haz

Lise tercihi yapacak öğrenciler için okulumuzda 27 Haziran - 13 Temmuz 2018 tarihleri arası hafta içi her gün 13.00 seanslarında okul tanıtım günleri yapılacaktır. Tüm öğrenci ve veliler davetlidir.

Haz

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzda yapılan etkinlikler ve haberlerin yer aldığı aylık bültenlerimize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Haz

Yunanistan´ın Rodos adasında 19-24 Haziran tarihleri arasında yapılan 22. Genç Balkan Matematik Olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden öğrencimiz İbrahim Fırat YOĞURTÇU bronz madalya almıştır.Öğrencimizi tebrik eder,bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Haz

Dönem içerisinde gerek akademik ve projeler bazında, gerek spor, gerekse sanatsal alanda birçok başarıya imza attık.

Dönem içerisinde öğrencilerimizin ders bazında akademik başarıları takdire şayandır. 942 öğrencimizden 753 öğrencimiz takdir, 159 öğrencimiz teşekkür, 49 öğrencimiz onur ve 137 öğrencimiz üstün başarı belgesi almaya hak kazanmıştır.

Dönem içerisinde kademe bazında okul birincilerimiz şu şekildedir:

Hazırlık A Şubesi Ebruli, Esin DOĞAN

9D Şubesi Faruk KARAGÖL

10F Şubesi Gülhanım MORKOÇ

11G Şubesi Ayşe Zehra GÜNDOĞAR

12A Şubesi Sinem ÖZGÜL

Tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının hayat boyu devamını dileriz.

Haz

G20 dünyada ekonomik olarak gelişmiş 19 ülke ve Avrupa komisyonundan oluşan bir organizasyondur. Ülkemizin de içerisinde yer aldığı bu organizasyon, dünyada ki krizler, problemler ve insanlar açlıktan ölürken yapılan olağanüstü israf noktasında duyarsız kalınmaması gereken bir organizasyon olarak etkinliğimizde değerlendirilecektir. Bu noktalarda gençlerimizin Cağaloğlu Anadolu Lisesi Model G20 organizasyonu ile, uluslararası düzeyde fikirler ortaya koyabilmesini ve bu noktada gelecek tasavvurunu oluşturmasını sağlama noktasında donanımlı hale gelmesini hedeflemekteyiz. Organizasyonda açılış konuşmasını yapan okul müdürümüz Necati Yener, dünya sorunlarına değinerek, daha güvenli ve müreffeh bir dünya için hepimizin elini taşın altına koyması gerektiği bilinciyle organizasyonumuzun hayata geçirileceğine vurgu yapmış, katkı sunanlara teşekkür etmiştir. Gençlerimiz bu organizasyonla geleceğini düşünen bireyler olarak; gelecekte girişimci ve insani bir dış politika yürütmenin nasıl mümkün olduğunu göstermek için çaba göstermişlerdir. Toplamda yedi komitede, farklı okullardan 147 delege bu organizasyona katılarak organizasyonun zenginleşmesi adına katkıda bulunmuşlardır. Toplamda üç gün süren organizasyonumuzda emeği geçen öğretmenlerimize, okulumuz idaresine, organizasyona ev sahipliği yapan Aydın Üniversitesine ve organizasyonun bu noktaya gelmesinde büyük bir özveri gösteren öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Haz

Cağaloğlu Anadolu Lisesi olarak bu yıl üçüncüsüne ev sahipliği yaptığımız CALMUN´un(Cağaloğlu Anadolu Lisesi Model Birleşmiş Milletler) açılışını çok güzel bir organizasyonla gerçekleştirdik. Dört gün boyunca dünya meselelerinin konuşulacağı ve gençlerimizin bu meselelere dair ufuklarının zenginleşeceği etkinliğimizde öğrencilerimize ve öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Açılımızı Cağaloğlundaki Milli Türk Talebe Birliği salonunda yaptıktan sonra komiteler çalışmalarına Cağaloğlu Anadolu Lisemizin dersliklerinde 4 gün boyunca devam edecektir.

Kapanışımız ise yine aynı salonda 5 haziranda gerçekleştirilecektir. Bu noktada açılış konuşmalarını yapan okul müdürümüz Necati Yener´in, etkinliğimizin amacını ortaya koyan konuşması şu şekildedir:  Değerli misafirler, maalesef, son dönemde yaşanan birtakım olaylardan ötürü küresel barış ve istikrar günden güne daha da geriye gitmektedir. Terörün ve savaşın çirkin yüzünü, dünyanın farklı köşelerinde görmeye devam ediyoruz.