Tem

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün birlik ve beraberliğimize güç katmasını diliyor, asil direnişin kahramanları olan şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Milletimizin 15 Temmuz gecesinde gösterdiği cesaret, kararlılık ve mücadeleyi çok iyi anlamamız gerekiyor. Bize düşen bu millete sahip çıkacak, aklı ve iradesi hür, geniş ufuklu ve şuurlu nesiller yetiştirmektir.

Tem

Haziran 2020´de yapılması planlanan, "Bavyera´da Yüksek Ögretim" Tanıtım Haftası'nın Korona salgınından ötürü ertelenmesine istinaden, 16 ve 18 Haziran tarihlerinde katılımcı üniversitelerle iki günlük webinarlar yapılmıştır. Friedrich Alexander Üniversitesi Erlangen-Nürnberg, TH Nürnberg, Otto Friedrich Üniversitesi Bamberg, OTH Amberg-Weiden ve Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Würzburg-Schweinfurt üniversiteleri, okul tanıtımları ve hangi branşlarda eğitim öğretim verdiklerine dair sunumlarından sonra, öğrencilerimizin sorularını yanıtlamışlardır.

Haz

Almanca dergimiz CAL KURIER yayında!

Okul Müdürümüz Necati Yener'in Mesajı

Haz

Cağaloğlu Anadolu Lisesi tarafından kurumunuz öğrencileri için online tanıtım programı düzenlenmesini istiyorsanız bizimle @caltanitim1850 hesabı aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Haz

Araf Tarih Dergisi Yayınlandı!

Haz

Okulumuz tarafından verilen Almanca Sertifikaları (Dil Diplomaları) hakkında detaylı bilgi edinmek için lütfen ekteki dokümanı inceleyiniz.

Haz

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Türkiye'nin en başarılı DSD okuludur. Okulumuz yıllardır dünya çapında da DSD sınav sonuçlarına göre en ön saflarda yer almaktadır. Bu açıdan Almanca dil eğitiminde sürdürülebilir başarının adresidir. 2020 mezunlarımızla birlikte üst üste üçüncü yıldır 140'tan fazla DSD II diploması hak ettik.  (167 adaydan 145 kişiye verilen belge % 86,8 başarı oranına karşılık gelmektedir. Bu 145 öğrencimizin 41'i B2 diplomasını 104'ü ise C1 diplomasını hakketmiştir). Okul olarak Alman Bölümü'nü ve öğrencilerimizi bu başarılı sonuçlar için içtenlikle kutluyoruz.