Aşiyan Müzesi Ziyaretimiz

Rumelihisarı'ndaki Aşiyan'a gidenler orada kadife yeleği, kadife gömleği, kadife takkesi, geniş göğsü, parlak siyah saçları ve açık alnıyla Fikret'in her an bir yerden karşılarına çıkacağı duygusuna kapılırlar...

Yeni Zelanda'da yapmak için bir ev planı çizen Tevfik Fikret, hayallerini Aşiyan'da gerçekleştirebilmiştir.

Bu evin bir zamanlar daimi konukları olan büyük edebiyatçılara dair bilgilerin de yer aldığı müzeyi öğrencilerimizle dolaştık.

Yalnızca Tevfik Fikret değil, Abdülhak Hamit Tarhan, Şair Nigar Hanım ve Edebiyat-ı Cedide şairlerine ait odaların eşyaların, kitapların da yer aldığı müze; şairin sırtını Doğu'ya, yüzünü Batı'ya olacak şekilde ayarladığı çalışma odasından, öğretmenlik yaptığı Robert Koleji'ne bir köprüyle bağlanmaktadır. Her detayı incelikle düşünülmüş bu evin duvarlarını süsleyen tabloların çoğu ise şairin kendisine aittir. Rehberlerimiz eşliğinde şairlerimizle ilgili detayları dikkatle dinleyen öğrencilerimiz için önemli bir kültürel donanıma dönüşen gezimiz, bahçedeki muhteşem manzaranın seyri ve şairin mezarını ziyaretle son bulmuştur.

Geziyi organize eden edebiyat öğretmenimiz Hayriye Arı'ya teşekkür ederiz.

01.04.2022 1619

01-04-202201-04-202201-04-202201-04-2022