Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde Uluslararası Eğitimde Yeni Adımlar

Advanced Placement(AP) Müfredat ve Diploma Programı

Dünyada en fazla DSD diploması veren ve ülkemizin en köklü ve başarılı eğitim kurumlarından olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi, dünyada Kanada Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere 16 ülkenin öğrenci değişim programlarını ve uluslararası projelerini yürüten, Türkiye'nin en büyük öğrenci değişim programı Worldwide Cultural Exchange Program (W.C.E.P Turkey) Türkiye Ofisi ile uluslararası eğitim alanında önemli bir iş birliği protokolüne imza attı. Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Sn. Cafer Çilenti  ve W.C.E.P Türkiye Genel Müdürü Sn.Volkan Cerrahoğlu 21.01.2021 tarihinde okulda düzenlenen törenle katılımcılar eşliğinde protokolü imza altına aldılar. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibariyle faaliyete geçecek olan protokol, dünyanın en prestijli ve geçerli lise diploma programı olan Advanced Placement(AP) Müfredat ve Diploma Programını, Kanada Eğitim Bakanlığı öğrenci değişim programlarını, uluslar arası müfredatları, uluslararası test hizmetlerini, öğretmen eğitimlerini ve proje ortaklıklarını kapsamaktadır. Protokol,uluslararası projelerden faydalanmak isteyen öğrencilerimize yol gösterici olarak Türkiye ve dünyadaki önde gelen üniversitelerin kapılarını açacaktır.

Protokolün ilk icraatı AP Prograı olacaktır. ABD'de uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan bir program olan Advanced Placement, ABD'nin dışında 60'tan fazla ülkede uygulanmakta ve tanınmaktadır. İleri Düzey Yerleştirme Prograı olarak da adlandırılan Advanced Placement,eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü,kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır. AP programı 6 farklı alanda 38 farklı dersten oluşmaktadır.

Advanced Placement programının amacı; üniversite düzeyinde akademik eğitim vermektir.  Bu program sayesinde öğrencilerimiz gerek yurtdışı üniversitelerinde, gerekse de ülkemizde AP programını kabul eden üniversitelerde kredi muafiyeti ve burs imkânları kazanabilmektedirler. Türkiye'de programa katılan üniversiteler arasında Sabancı, Koç ve Özyeğin gibi üniversiteler sayılabilir.

30.01.2021 1123

30-01-202130-01-202130-01-2021