CAL BİLİM FUARI'19 GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde bilimsel projelerin yaygınlaşması ve proje kültürünün oluşturulması amacıyla geçen yıl başlattığımız CAL Bilim Fuarlarının bu yılki ayağı olan "CAL BİLİM FUARI '19" 21 Mayıs 2019 günü okulumuz bahçesinde gerçekleştirildi.

Bilim fuarımızda bu yıl 3 Fizik, 2 Kimya, 1 Değerler Eğitimi,1 Türk Dili ve Edebiyatı, 1 Yazılım, 1 Müzik, 1 Teknoloji Tasarım ve 9 Biyoloji projesi 56 öğrenci tarafından hazırlanarak sunumları gerçekleştirilmiştir.

Bu projelerden Fizik alanında "Duşta D3, Provitamin D3 Sentezleyen UV Lamba Sistemli Dusakabin" adlı proje ile Arda İnanç adlı öğrencimiz 50.Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Avrupa Bölge Finalleri'nde birinci gelmiş, Türkiye Finalleri'nde ise Teşvik ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca aynı proje ile Üsküdar Üniversitesi 6.Bilim ve Fikir Festivali'nde Teknoloji alanında ikinci olmuştur.

Yine hazırlanan projelerden "Aktif Karbonla Siyah Yeniden Moda" Aktif Karbon Kullanımının S.cerevisiae Hücre Bölünmesi ve L.terrestris 'in Öğrenme Hızı Üzerine Etkileri "adlı proje ile Dilara Aydemir ve Faruk Öztürk adlı öğrencilerimiz 50.Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Avrupa Bölge Finalleri 'de birinci gelerek, Türkiye Finalleri'nde Teşvik ödülüne layık görülmüşlerdir. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Öğrencilere yol göstererek projelerin hayata gevmesini sağlayan danışman öğretmenlerimiz; Yonca Bozkurt, Gülsüm Dağcı, Fatma Türkeli, Gülşah Yılmaz, Belma Özkan ve Adnan Şimşek hocalarımıza ve ayrıca Bilim Fuarının organizasyonundan sorumlu olan Sevim Bilgin ve Yonca Bozkurt hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

24.05.2019 1610

24-05-201924-05-201924-05-201924-05-201924-05-201924-05-2019