İstiklal Marşımızın Kabulünün 97. Yılı Programını Okulumuzda Gerçekleştirdik.

Okulumuz Edebiyat öğretmenleri öncülüğünde ve öğrencilerimizin aktif katkılarıyla, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu şiir milletimindir dediği İstiklal Marşı temalı programımızı gerçekleştirdik. Milli şairimiz Mehmet Akif´in kişisel özellikleri, kurtuluş savaşındaki etkinliği, istiklal marşımızın yazılış süreci, öğrencilerimizin şiirleri ve hazırladıkları metinlerle anlatıldı. Milletimizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünün yegane simgesi olan istiklal marşımızın önemini gençlerimize aktarma noktasında emeği bulunan bütün paydaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. Mehmet Akifin ifadelerine kulak verelim: "Bu şiir bir daha yazılamaz, bu şiiri ben de artık yazamam. Bu şiiri yazabilmek için o günleri görmek gerekir. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın".

12.03.2018 506

İstanbul Valiliği´nin düzenlediği "Gençlerin Dilinden Mehmet Akif Sempozyumu"nda İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz´in başkanlığını yaptığı oturumda olulumuzu temsil eden öğrencimiz Fatma Zehra Baş "Mehmet Akif ve Gençlik" konulu ana bildiriyi başarıyla sunmuştur. Öğrencimizi bu anlamlı günde büyük bir ilgiyle dinlenen ve büyük bir teveccühle karşılanan bildirisi dolayısıyla tebrik ediyoruz.

12-03-201812-03-201812-03-201812-03-2018