Regeneron ISEF'te Öğrencimiz Emirhan Kurtuluş Dünya Birincisi Oldu

Regeneron ISEF'te Öğrencimiz Emirhan Kurtuluş Dünya Birincisi Oldu

Regeneron International Science and Engineering Fair (Regeneron ISEF), her yıl 1500'den fazla projeye ev sahipliği yapan en büyük uluslararası lise bilim projeleri yarışmasıdır. Bu yarışmada 22 bilimsel kategoride her ülkenin kendi bilim yarışmalarında ilk üçe girmiş projeler yarışmaktadır. Yarışmada çeşitli şirketlerin ve bilimsel kurumların verdiği özel ödüllere ilaveten, her kategoride bir, iki, üç ve dördüncülük ödülleri (Grand Award) verilmektedir. 22 bilimsel kategorilerin birincilerine de çeşitli en yüksek ödüller (Top Award) dağıtılmaktadır.

Bu yıl ABD'nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta şehrinde düzenlenen ve 1.140 projenin sahibi 1.750 öğrencinin katılım sağladığı Regeneron ISEF'te, 12-C sınıfı öğrencimiz Emirhan Kurtuluş "Derin Öğrenme İle Stereotaktik Kranial Cerrahi Planlama" (Deep Learning Based Stereotaktik Cranial Surgery Planning) adlı projesiyle Biyomedikal Mühendisliği alanında dünya birincisi (First Place Grand Award) olmuştur. Ayrıca İsveç'teki bilimsel tesislere gezi ve Nobel Ödülleri Töreni'ne de katılımı içeren Dudley R. Herscbach SYISS (Stockholm International Youth Science Seminar) Özel Ödülünü de (Top Award) kazanmıştır.

Türkiye olarak çok uzun yıllardır ISEF'e katılım gösteriyor olmamıza rağmen hiç Grand Award (1, 2 ve üçüncülük ödülleri) ve dolayısıyla Top Award (kategori birincileri arasından seçilenlere verilen özel ödüller) alınmamıştı. Ülke tarihine ilk kez öğrencimiz Emirhan Kurtuluş ISEF'te dünya birincisi olmuştur.

Başarılarıyla her zaman bizi gururlandıran sevgili öğrencimiz Emirhan Kurtuluş'u ve ailesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Regeneron ISEF hakkında fazla bilgi için: https://www.societyforscience.org/isef/
ISEF tarafından yapılan basın açıklamasına ulaşmak için: https://www.societyforscience.org/press-release/2022-regeneron-isef-top-winners/
ISEF ödül törenini izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=zmzPt6I-46E,

17.05.2022 2238

17-05-202217-05-202217-05-2022