Sekiz Öğrencimiz Almanya'da Burslu Yaz Okulu Eğitimine Hak Kazandı

Yaz tatilinde Almanya´da, bu yıl da eğitim devam ediyor.

11. sınıf öğrencilerimizden sekizi, 11-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında Almanya'nın Rostock Üniversitesi'nde düzenlenecek yaz okulunda burslu olarak eğitim görmeye hak kazandı. Bu öğrencilerimiz (Ela Karasoy, Burak Bozkurt, Nehir Kütükcü, Zeynep Mina Sayın, Ceren Karaş, Asude Usta, Ali Tuna Ülgür ve Leyla Destanoğlu) Europa Sommer-Akademie 2022'de öğrenim alacaklar.

Pandemi nedeniyle iki yıllık bir aradan sonra, okulumuz bu sene de Avrupa'daki DSD okulları arasında Rostock Üniversitesi'ne en çok sayıda öğrenci gönderen okul oldu.

Almanya'nın Baltik kıyılarında kurulmuş olan Rostock Üniversitesi (1419), ülkenin en eski on üniversitesi arasında yer almaktadır. Öğrencilerimizin Rostock Üniversitesi'ndeki kalış masrafları DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) tarafından karşılanacaktır.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz.

01.06.2022 1799