Wiesbaden'deki Oranienschule Ziyareti

Wiesbaden'deki Oranienschule Ziyareti

03.07.2024 354

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Wiesbaden'deki Oranienschule Ziyareti

Almanca öğretmenlerimiz Johanna Steinberg ve Mahir Yıldırımoğlu rehberliğinde öğrencilerimiz Almanya'nın Wiesbaden şehrindeki kardeş okulumuz Oranienschule'yi ziyaret etti.

Öğrenci değişim programı kapsamında gerçekleşen gezimiz sayesinde öğrencilerimiz Alman eğitim sistemini yakından tanıma fırsatı buldular. Alman okullarındaki derslere katılan öğrencilerimiz ayrıca Almanya'da her yıl düzenlenen gençlik spor oyunları olan Bundesjugendspiele etkinliğini izlediler.

Öğrencilerimiz Wiesbaden'in tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı da buldular. Bilgilendirici bir şehir turu yaparak şehrin tarihi ve sıcak su kaynakları hakkında bilgi edindiler.

Rüdesheim gezisi sırasında Niederwalddenkmal'da piknik yaptılar, ormanda ve üzüm bağlarında yürüyüş gerçekleştirdiler. Ren Nehri manzarasının keyfini yürüyerek, teleferikle ve gemiyle çıkarma imkânı buldular.

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ayrıca Wiesbaden Belediye Başkanı tarafından kabul edildi. Belediye başkanı, öğrencilerimize Almanya ve Wiesbaden hakkında bilgilendirici bir konuşma yaptı ve onları sıcak bir şekilde karşıladı.

Ziyaretin son gününde, öğrencilerimiz Almanya'da doğada hazine avı olarak bilinen ve GPS cihazlarıyla yön bulmayı içeren geocaching turu gerçekleştirdiler. Bu etkinlik ile Wiesbaden ve çevresinin doğal güzelliklerini keşfettiler. Öğrencilerimiz, değişim partnerleri ve misafir aileleriyle geçirdikleri zaman sayesinde Almanya'daki yaşamı ve kültürü daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Değişim programımız çerçevesinde Eylül ayında Oranienschule öğrencilerinin ülkemizi ziyaretiyle biz de misafirlerimizi ağırlamanın heyecanını yaşayacağız. 



03-07-202403-07-202403-07-202403-07-202403-07-202403-07-2024